Lees meer

Blog

Blog

Als kind kun je je eigen basisbehoeften niet vervullen. Je bent afhankelijk van je opvoeders. Je hebt behoefte aan veiligheid, zekerheid, zorg en goedkeuring.

Als deze basisbehoeften in je eerste jaren als kind zijn vervuld, voel je je geliefd. Je hebt dan de meeste kans zelfverzekerd door het leven te gaan, een geestelijke onbalans weer snel te herstellen.

Maar het kan ook zijn dat je gefrustreerd werd in je behoeftebevrediging door grenzen die je ouders stelden.. Als een behoefte niet wordt bevredigd en je dit niet accepteert, creëer je een gekwetst innerlijk kind dat wordt ‘bevroren’.

Zo’n gekwetst innerlijk kind wordt meestal onbewust door een klein voorval geactiveerd en kan je dan behoorlijk terroriseren… totdat je het erkend en het geeft wat het mist.

Een innerlijk kind kan bijvoorbeeld zeggen: ‘ik ben niet goed genoeg!’ of ‘als ik maar alles voor hem / haar doe dan is hij / zij wel lief voor mij’.

Zolang je de vervulling van je basisbehoeften buiten jezelf zoekt maak je je afhankelijk van anderen en ben je niet vrij.

Als je eigenliefde echter groot genoeg is, kun je al deze behoeften in jezelf vervullen en ben je vrij.

Blog

 

Je denken is met positieve of negatieve energie geladen. Je kunt constructief denken over zaken. Je gebruikt het bijvoorbeeld als je een boodschappenlijstje opstelt en als je de voor- en nadelen van verschillende mogelijkheden op een rij wilt krijgen.

 

Dit gebruik van je hersenen is positief.

 

Je kunt ook malen in je hoofd als je je zorgen maakt. Meestal pieker je over het verleden of over de toekomst. Piekeren is negatief, het kost energie en levert je niets op. Je piekert uit angst voor het onbekende of uit angst de controle te verliezen.

 

Het is energievretend te piekeren omdat het een gebed zonder einde is.

 

De combinatie van hypnotherapie, NLP en EMDR vormt een snelle therapeutische werkwijze tegen piekeren.

 

Blog

 

Angsten kunnen je het leven behoorlijk zuur maken en je beperken in je doen en laten.

Toch heb je altijd een keuze:  Laat jij je angsten de baas zijn of ga jij je angsten de baas zijn ?

Dat klinkt eenvoudig maar in de praktijk kunnen angsten je als het ware verlammen waardoor je het gevoel krijgt dat je leven stagneert en jij jezelf niet vrij voelt om datgene te doen wat jij het liefst zou willen doen.

Met behulp van EMDR-therapie kunnen je angsten in relatief korte tijd worden geneutraliseerd. De triggers van deze angsten worden dan als het ware uitgeschakeld.

Er ontstaat dan ruimte in je gevoel en waar ruimte is…. ontstaat vrijheid.

Mijn therapie bestaat uit een combinatie van technieken uit de hypnotherapie, NLP en EMDR. De nadruk ligt daarbij op EMDR.

Na een grondig en overzichtelijk intakegesprek ga ik samen met jou aan de slag om relatief korte tijd je angsten één voor één uit te schakelen zodat jij weer jezelf kunt zijn en met een vrij gevoel je leven kunt leiden!

Als je aanvullend verzekerd bent (voor alternatieve geneeswijzen), wordt mijn  therapie door de meeste ziektekostenverzekeraars, geheel of gedeeltelijk, vergoed.

 

Blog

De meeste gedachten spreek je niet uit. Ze blijven in je hoofd rondzingen, maar ze bepalen wel je doen en laten.

Mensen gaan af op wat je doet of zegt omdat dat waarneembaar is. Wat daarachter schuilt, is niet waarneembaar.

Bepalend voor je gedrag zijn:

  • motivaties en intenties
  • karakter en achtergrond 
  • kennis en ervaring
  • herinneringen en programma’s
  • principes, waarden en normen
  • behoeften en verlangens

Daarom kun je gedrag niet veranderen zonder deze aspecten ook aan te pakken

 

 

Blog

Alle verandering vanuit jezelf start met het veranderen van gedachten.

Gedachten over de werkelijkheid kun je veranderen door te kijken vanuit een ander perspectief.

Met name je taalgebruik heeft een grote invloed op je gedachten: welke woorden en zinnen liggen aan de wortels van je gedachten…

Taal is het voertuig van je gedachten.

Als je je taalgebruik verandert, verander je daarmee ook je manier van denken… en daarmee je beleving van de werkelijkheid.

Latest News

wit-logo-serge-caelers-hypnotherapie-nlp-levenscoach-emdr-programmeren.png

Voel je weer vrij om gelukkig te zijn.

Voel jij je niet vrij om gelukkig te kunnen zijn en wil je hierbij deskundig geholpen worden? Neem dan contact met me op. De drempel is altijd laag.

Bel mij

Vind mij

© 2023, Serge Caelers | Privacyverklaring | Deze website is gebouwd door Power Internet