Blog

maandag 22 april 2019 07:32

Transformeer een negatieve emotie naar een positieve

Geschreven door

 

Je kunt een negatieve emotie transformeren naar een positieve.

Zo kun je angst omzetten naar enthousiasme en daadkracht. Haat kan je aanzetten tot vergeving en tolerantie. Schaamte geeft je een slecht gevoel over iets dat je hebt gedaan en gaat dan ook vaak gepaard met verdriet... maar het kan ook een drijfveer zijn om je wilskracht te versterken en het kan leiden tot gedragsverandering.

Jaloezie kan het begin zijn van eigenliefde en zelfvertrouwen. Begeerte en hebzucht kunnen je een helder beeld geven over je eigen verlangens, en van een gevoel vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid kun je een start maken met het aangeven van eigen wensen en grenzen.

Schuld kan leiden tot bewustwording en inzicht geven in de functies van gebeurtenissen in het verleden.

EMDR-therapie kan je in relatief korte tijd helpen om deze emoties te transformeren... zodat ze je niet meer blokkeren maar stimuleren.

zaterdag 09 maart 2019 08:31

De wet van geluk

Geschreven door

De wet van geluk zegt dat geluk niet wordt bepaald door wie je bent, wat je doet of wat je hebt... maar door je gevoel daarover.

donderdag 14 februari 2019 09:11

Je angsten de baas?

Geschreven door

 

Angsten kunnen je het leven behoorlijk zuur maken en je beperken in je doen en laten.

Toch heb je altijd een keuze:  Laat jij je angsten de baas zijn of ga jij je angsten de baas zijn ?

 

Dat klinkt eenvoudig maar in de praktijk kunnen angsten je als het ware verlammen waardoor je het gevoel krijgt dat je leven stagneert en jij jezelf niet vrij voelt om datgene te doen wat jij het liefst zou willen doen.

Met behulp van EMDR-therapie kun je in relatief korte tijd je angsten uitschakelen. De triggers van deze angsten worden dan als het ware ‘geneutraliseerd’.

Er ontstaat dan ruimte in je gevoel en waar ruimte is…. ontstaat vrijheid.

 

Mijn therapie bestaat uit een combinatie van technieken uit de hypnotherapie, NLP en EMDR. De nadruk ligt daarbij op EMDR.

Na een grondig en overzichtelijk intakegesprek ga ik samen met jou aan de slag om in relatief korte tijd je angsten één voor één uit te schakelen zodat jij weer jezelf kunt zijn en met een vrij gevoel je leven kunt leiden!

 

Als je aanvullend verzekerd bent (alternatieve geneeswijzen), wordt mijn  therapie door alle ziektekostenverzekeraars, geheel of gedeeltelijk, vergoed.

 

www.sergecaelers.nl

dinsdag 04 september 2018 12:57

Burnout... een vloek of een zegen?

Geschreven door

 

Burnout is een verschijnsel dat ik in mijn praktijk dagelijks tegen kom... Het lijkt om zich heen te grijpen als een besmettelijke ziekte.

De oorzaak ligt vaak al in onze jeugd waar wij leren 'hoe het moet'.. We krijgen van onze ouders de eerste lessen in het leven en onbewust conformeren we ons daar dan aan (er is immers geen andere keuze..).

In de informatie die wij van onze ouders 'absorberen' (zowel bewust als onbewust), zitten echter ook vaak angsten en belemmerende overtuigingen (waar vaak veel 'moeten' in voor komt) waardoor we op zeker moment in het leven vast kunnen lopen.

 

Dit kan erg confronterend zijn.... 

 

Oude overtuigingen gelden niet meer.... en wat je gisteren als waarheid zag zie je vandaag totaal anders.... Je vraagt je af hoe het morgen zal zijn! 

Dit is het moment waar jij je 'oude ik' mag gaan loslaten zodat je 'nieuwe ik' zich kan gaan manifesteren en jij, meer als ooit, de kans krijgt om vanuit jou eigen voorwaarden te gaan leven!

 

Het is de belangrijkste transformatie in je leven en vaak ook de meest intense.

 

Samen met jou ga ik op zoek naar je nieuwe ik en help ik je in korte tijd je angsten te neutraliseren en leidt ik je door deze 'emotionele achtbaan' heen.

Daarvoor gebruik ik een combinatie van disciplines: hypnotherapie, NLP en EMDR. 

Dit is een unieke combinatie van disciplines / technieken waarmee je vlug tot de diepere lagen van de psyche door kan dringen en waarmee je dus in relatief korte tijd al grote resultaten kan bereiken.

Een snelle en doelgerichte therapie waarmee jij leert om je vrij te voelen om gelukkig te zijn!

 

 

Search