NLP - Hypnotherapie - Venlo

Mensen in Venlo die kampen met lichamelijk of geestelijke klachten kunnen terecht bij de in 2009 opgerichte praktijk van Serge Caelers NLP-Hypnotherapie in Weert. De therapieën omvatten hypnotherapie, NLP en EMDR & EFT. Aan de titel erkend hypnotherapeut is een 4 jaar lange intensieve opleiding voorafgegaan. De praktijk is aangesloten bij Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, waardoor de bevoegdheid aanwezig is om de therapieën uit te voeren. Daarbij zorgt dit ervoor dat de kosten geheel of gedeeltelijk gedragen worden door de zorgverzekeraar.

De doelstelling van hypnotherapie is het beïnvloeden van het onderbewustzijn van de patiënt door hypnose. Hiermee komen problemen aan het licht en kunnen deze behandeld worden. Door het in andere banen leiden van gedachten van de patiënt, zal deze anders in het leven komen te staan en worden veel lichamelijke en/of geestelijke klachten verholpen. Hypnotherapie is geschikt voor de behandeling van een groot aantal lichamelijke en/of geestelijke klachten, welke vaak voortkomen uit het blootstaan van de patiënt aan stress of spanningen. Heeft u last van fobieën, slaapproblemen, psychosomatische verschijnselen, onrust, faalangst, depressies of een burn-out? Hypnotherapie helpt u om de balans in het leven terug te vinden. Een voorwaarde om als hypnotherapeut te mogen blijven werken is dat Serge Caelers jaarlijks de kennis bijspijkert.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing

NLP is een afkorting van Neuro Linguistisch Programmeren, een therapie die al veel patiënten in Venlo goed heeft gedaan. Deze therapie bestaat uit het ten goede veranderen van aangeleerde patronen die het levensgeluk in de weg staan. Door het aannemen van positieve patronen kan het zelfbeeld van de patiënt positief beïnvloed worden, waardoor deze rustiger, geconcentreerder, zelfverzekerder en met meer energie zal functioneren. Deze therapie heeft als motto: 'het vinden van oplossingen'.

EMDR staat voor 'Eye Movement Desensitization and Reprocessing'. Deze therapie wordt vooral toegepast bij de verwerking van trauma's. De herinnering aan het trauma kan niet worden weggenomen, maar het zorgt ervoor dat de nare gevoelens afgezwakken of weggenomen worden. Dit helpt bij het verwerken. Ook patiënten die lijden aan angsten, fobieën en chronische pijnklachten kunnen worden geholpen met EMDR therapie.

Neem direct contact op

Emotional Freedom Technic

Ook voor EFT bent u bij Serge Caelers NLP-Hypnotherapie aan het juiste adres. EFT staat voor Emotional Freedom Technic, deze therapie heeft als oorsprong de kloptechniek uit de Chinese geneeskunst. In combinatie met NLP kan deze therapie helpen als plotseling angstgevoelens of heftige emoties optreden. De patiënt klopt dan op de meridiaanknooppunten in het lichaam. Hierbij spreekt de patiënt een affirmatie uit. Dit is een krachtige zijn, waarbij het probleem wordt geuit, maar tegelijkertijd de patiënt zichzelf in bewoordingen waardeert.

Lijdt u aan één van bovengenoemde lichamelijke en/of geestelijke klachten, waarvan u verlost wilt worden door Serge Caelers NLP-Hypnotherapie? Neemt u dan contact op voor een afspraak. Ik ben u graag van dienst!

Search