NLP - Hypnotherapie - Roermond

Voor mensen met lichamelijk of geestelijke klachten in de omgeving van Roermond biedt Serge Caelers NLP-Hypnotherapie effectieve therapieën. Sinds 2009 is de praktijk in Weert actief met een aantal behandelmethoden: hypnotherapie, NLP en EMDR & EFT. Met een diploma van de 4-jarige opleiding tot hypnotherapeut en het feit dat de praktijk is aangesloten bij Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten is Serge Caelens bevoegd de therapieën uit te voeren. Voordeel voor de patiënten is dat hierdoor de kosten totaal of voor een gedeelte worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Hypnotherapie heeft als doel door middel van hypnose door te dringen tot het onderbewustzijn van de patiënt. Hierdoor kunnen de problemen opgespoord worden en in goede banen geleid worden. Hierdoor wordt een ommekeer bereikt in gedachten, wat een positieve invloed heeft op het welbevinden van de patiënt. Hypnotherapie kan toegepast worden bij een breed scala aan lichamelijke en/of geestelijke klachten, die vaak voortkomen uit spanningen en stress. Hierdoor kunnen andere klachten ontstaan die een stempel kunnen drukken op het functioneren van de patiënt. Hypnotherapie werkt onder andere bij fobische klachten, slaapklachten, psychosomatische aandoeningen, onrust en faalangst. Maar ook voor depressies en burn-outs is deze therapie een succesvolle behandeling. Het doel is de patiënt de balans in het leven weer te laten terugvinden. Om de therapieën als hypnotherapeut te mogen blijven uitvoeren moet Serge Caelers jaarlijks bijscholing volgen.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing

Ook NLP behoort tot de succesvolle therapieën tegen een groot aantal lichamelijke en/of geestelijke klachten. De volledige benaming is Neuro Linguistisch Programmeren. Veel patiënten in Roermond zijn hierdoor al genezen. NLP richt zich vooral op het in andere banen leiden van ongewenste aangeleerde leefpatronen, wat een negatieve stempel legt op het functioneren van de patiënt. Door deze patronen om te buigen in een positieve levensvisie kan een positief zelfbeeld bij de betrokkene worden bereikt. Hierdoor zal deze bewuster, rustiger, geconcentreerder en energieker in het leven komen te staan. Serge noemt NLP 'het vinden van oplossingen'.

EMDR is een afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze therapie is gericht op het leren omgaan met traumatische gebeurtenissen. De herinnering aan een voorval kan niet worden weggenomen, maar wel kunnen de emotionele gevoelens hierbij worden afgezwakt, zodat beter te leven valt met een trauma. Ook scoort deze therapie succes bij patiënten die lijden aan angstaanvallen, fobische klachten of chronische pijn.

 

 

Neem direct contact op

Emotional Freedom Technic

EFT is een therapie, waarvan de oorsprong in de Chinese geneeskunst ligt. Het wordt ook wel kloptechniek genoemd en wordt gecombineerd met NLP therapie. De patiënt kan deze techniek zelf uitvoeren door het kloppen op meridiaanknooppunten in het lichaam. Hierdoor worden plotseling opkomende gevoelens van angst of emotionele gevoelens onderdrukt. Tijdens het kloppen wordt een zogenaamde affirmatie uitgesproken, waarin de problemen worden uitgesproken, maar als tegenhanger ook een waardering voor zichzelf.

Herkent u deze lichamelijke en/of geestelijke klachten en wilt u deze behandeld hebben door een ervaren en deskundige therapeut? Belt u dan vandaag nog met Serge Caelers NLP-Hypnotherapie voor informatie of een afspraak. Uw lichaam en geest zullen u dankbaar zijn!

Search