NLP - Hypnotherapie - Maastricht

Patiënten uit Maastricht kunnen met uiteenlopende lichamelijke en/of geestelijke klachten terecht bij de praktijk van Serge Caelers NLP-Hypnotherapie in Weert. In 2009 is de praktijk opgericht, nadat Serge een 4-jarige opleiding heeft gevolgd tot NLP-Hypnotherapeut. De praktijk is aangesloten bij Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten. Door deze erkenning vergoeden de zorgverzekeraars de kosten van de therapieën geheel of gedeeltelijk. Serge heeft zich gespecialiseerd in hypnotherapie, NLP en EMDR & EFT.

Hypnotherapie heeft zich bewezen als een zeer effectieve therapie, doordat er direct gewerkt wordt in het onderbewuste. Als hierin veranderingen opgewekt kunnen worden, heeft dit een positieve invloed op het bewustzijn en dus het functioneren van de patiënt. Deze behandelmethode is toe te passen bij een breed scala aan lichamelijke en/of geestelijke klachten, die vaak voortkomen uit het ondergaan van stress of spanningen en kunnen resulteren in ernstige aandoeningen. Zoals een fobie, slaapstoornissen, psychosomatische klachten, gevoelens van onrust, faalangst, een depressie of een burn-out. Het doel van hypnotherapie is het doorvoeren van veranderingen in het onderbewustzijn met als eindresultaat dat de innerlijke balans van de patiënt weer in evenwicht gebracht wordt. Ook mensen met een negatief zelfbeeld of die moeite hebben met het realiseren van doelen hebben baat bij deze behandelmethode. Door behandelingen met hypnose voelen mensen zich beter en kunnen beter functioneren. Om de licentie als erkend hypnotherapeut te behouden is jaarlijkse bijscholing verplicht voor Serge.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing

 

Een eveneens effectieve behandelmethode die Serge beheerst is NLP. Dat staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Veel patiënten uit Maastricht hebben hier baat bij. NLP richt zich op patiënten die zich vasthouden aan aangeleerde patronen en daardoor niet optimaal kunnen functioneren. Hierdoor ontstaan spanningen en dat kost energie. Met NLP wordt patiënten geleerd zichzelf en anderen te waarderen. Hierdoor krijgen zij een beter zelfbeeld, ervaren meer rust en energie en kunnen zich beter concentreren. Het hoofddoel van NLP is het ombuigen van negatieve leefpatronen tot meer positiviteit. NLP wordt om die reden ook wel 'het vinden van oplossingen' genoemd.

EMDR staat voor 'Eye Movement Desensitization and Reprocessing'. Deze behandelingsmethode heeft bewezen effectief te zijn bij onder andere het verlichten van de gevolgen van traumatische ervaringen. De herinnering aan het voorval verdwijnt niet, maar de gevoelens worden afgezwakt, waardoor het trauma beheersbaar wordt. Ook patiënten die geplaagd worden door angsten, fobieën en chronische pijn hebben baat bij EMDR.

Neem direct contact op

Emotional Freedom Technic

EFT is de afkorting van Emotional Freedom Technic. De oorsprong is een Chinese geneeswijze, die ook wel kloptechniek wordt genoemd. Als heftige emoties of angsten optreden, klopt de patiënt op meridiaanknooppunten en spreekt een affirmatie uit. Dit is een krachtige zin die het probleem omschrijft, gecombineerd met een uitspraak waarbij je waardering voor jezelf uitspreekt. In combinatie met NLP is dit een beproefde behandelmethode gebleken.

Hebt u aandoeningen die uw dagelijks functioneren in Maastricht verstoren, dan kan Serge Caelers NLP-Hypnotherapie u van dienst zijn. Wacht niet langer en neem direct contact met mij op voor een afspraak. Uw welzijn staat bij mij voorop!

Search