NLP - Hypnotherapie - Helmond

Bent u woonachtig in Helmond en heeft u lichamelijke en/of geestelijke klachten, waarvoor u een professionele en afdoende behandeling zoekt? Serge Caelers NLP-Hypnotherapie biedt een aantal behandelingen op het gebied van hypnotherapie, NLP en EMDR & EFT vanuit de praktijk in Weert. Sinds 2009 heeft Serge Calers al veel patiënten geholpen hebben naar meer levensgeluk. Serge Caelers is in 4 jaar opgeleid tot NLP-Hypnotherapeut en is aangesloten bij Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten. Hiermee is hij bevoegd om de handelingen te verrichten en voor u heeft dat als voordeel dat de kosten helemaal of gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

Door hypnotherapie wordt een patiënt in een staat van hypnose gebracht, waardoor doorgedrongen kan worden tot het onderbewustzijn. Hierdoor ontstaat een indruk van waar de problemen liggen en is een effectieve behandeling mogelijk. Negatieve zaken kunnen worden omgezet in positieve gedachten, wat een gunstige invloed heeft op het bewustzijn van de patiënt. Hierdoor kan de patiënt beter functioneren.

Hypnotherapie heeft een goede invloed op een aantal aandoeningen. Zoals stressklachten, spanningsproblemen, fobieën, slaapstoornissen, psychosomatische klachten, onrust of faalangst. Maar ook voor een depressie of burn-out biedt deze behandelmethode uitkomst.

Ook patiënten die een negatief zelfbeeld hebben of moeite hebben met het bereiken van doelen kunnen weer een structuur in hun leven terugvinden. Om de licentie als hypnotherapeut te behouden moet Serge Caelers zich jaarlijks laten nascholen.

 

NLP of EDMR

NLP is een afkorting voor Neuro Linguistisch Programmeren, een behandelmethode die al veel patiënten in regio Helmond heeft geholpen. De therapie bestaat uit het doorbreken van aangeleerde negatieve patronen, waardoor het functioneren van de patiënt niet verloopt zoals het zou moeten. Door het aanleren van nieuwe positieve leefpatronen kan de patiënt een positief zelfbeeld krijgen, waardoor deze rustiger, energieker en geconcentreerder in het leven komt te staan. Serge omschrijft NLP als 'het vinden van oplossingen'.

EMDR staat voor 'Eye Movement Desensitization and Reprocessing'. Deze behandelmethode heeft bewezen zeer effectief te zijn bij de verwerking van traumatische ervaringen. Het neemt de herinnering aan het voorval niet weg, maar wel worden de bijkomende gevoelens verzacht, zodat een trauma makkelijker te verwerken is. Ook patiënten met angstgevoelens, fobieën en chronische pijn hebben baat bij EMDR therapie.

Neem direct contact op

Emotional Freedom Technic

Ook voor EFT bent u bij Serge Caelers NLP-Hypnotherapie aan het goede adres. EFT staat voor Emotional Freedom Technic, welke gebaseerd is op de kloptechniek in de Chinese geneeskunst. Deze therapie wordt samen met NLP toegepast en de handeling kan de patiënt zelf uitvoeren. Wanneer een patiënt heftige emoties of angsten voelt aankomen, dan klopt hij of zij op de meridiaanknooppunten in het lichaam. Daarbij wordt een zogenaamde affirmatie uitgesproken. Dit is een duidelijke zin, waarin het probleem wordt omschreven en ook de patiënt een waardering voor zichzelf uitspreekt.

Herkent u lichamelijke en/of geestelijke klachten, waarvan u graag verlost wilt worden door Serge Caelers NLP-Hypnotherapie ? Neem dan gauw contact op voor een afspraak. Ik help u graag van uw klachten af!

Search