NLP - Hypnotherapie - Eindhoven

Woont u in Eindhoven en bent u op zoek naar een effectieve behandeling van een breed scala aan klachten? Dan bent u aan het juiste adres bij Serge Caelers NLP-Hypnotherapie. De praktijk is gevestigd in Weert en bestaat sinds 2009 en heeft zich gespecialiseerd in een aantal behandelmethoden voor uiteenlopende aandoeningen. De behandelmethoden omvatten hypnotherapie, NLP en EMDR & EFT. Serge Caelers heeft een 4 jarige opleiding genoten tot NLP-Hypnotherapeut en is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten. Hierdoor is hij bevoegd om de behandelingen uit te voeren. Dat betekent voor u dat de kosten volledig of gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

Hypnotherapie is gericht op het aanpassen van het onderbewuste door hypnose. Negatieve zaken worden omgebogen tot iets positiefs, wat een gunstige invloed heeft op het bewustzijn en het functioneren van de patiënt positief beïnvloedt.
Hypnotherapie heeft een bewezen werking bij veel lichamelijke en/of geestelijke klachten. Stress en spanning kunnen ontaarden in ernstige lichamelijke en/of geestelijke klachten. Heeft u een fobie, slaapt u slecht, heeft u psychosomatische klachten, voelt u zich onrustig of heeft u faalangst? Dan kan hypnotherapie voor u de oplossing zijn. Ook bij depressies of burn-outs is deze behandeling een beproefde methode. Door het onder hypnose brengen van de patiënt en zo door te dringen tot het onderbewustzijn kunnen problemen aan het licht komen en behandeld worden. Patiënten met een negatief zelfbeeld of moeite met het verwezenlijken van doelstellingen hervinden ook de balans in hun leven. De licentie als erkend hypnotherapeut kan Serge Caelers alleen behouden door een jaarlijkse grondige nascholing.

Naast deze behandelmethode past Serge ook NLP toe, wat staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Veel patiënten in regio Eindhoven hebben hier goede ervaringen mee. NLP behandelt patiënten die gehinderd worden door aangeleerde patronen, wat hun functioneren negatief beïnvloedt. Het doel van NLP is deze patronen te doorbreken en een positief zelfbeeld bij de klant te creëren. Dat levert rust, energie en een betere concentratie op. NLP wordt om die reden omschreven als 'het vinden van oplossingen'.

Ook EMDR, wat staat voor 'Eye Movement Desensitization and Reprocessing', behoort tot het dienstenpakket van Serge Caelers. Deze behandelmethode wordt voornamelijk ingezet bij het verwerken van trauma's. Hierbij verdwijnt de herinnering niet, maar worden wel negatieve gevoelens weggenomen. Deze behandelmethode blijkt ook effectief bij patiënten met angststoornissen, fobieën en chronische pijn.

Neem direct contact op

Emotional Freedom Technic

 

EFT is een afkorting van Emotional Freedom Technic, waarvan de oorsprong in de Chinese geneeskunst ligt. Dit wordt ook wel kloptechniek genoemd en wordt gecombineerd met NLP. Als een patiënt hevige emoties of angsten voelt opkomen, kan hij kloppen op de meridiaanknooppunten in het lichaam en spreekt een zogenaamde affirmatie - een goede zin die de problematiek omschrijft - uit en tegelijkertijd een waardering voor zichzelf uitspreekt.

Heeft u lichamelijke en/of geestelijke klachten die in het behandelpatroon van Serge Caelers NLP-Hypnotherapie vallen? Neemt u dan vandaag nog contact op voor een afspraak. Uw lichaam en geest zullen er bij welvaren!

 

Search